Skip to main content
Geen categorieNieuws

Gemeenteraad Bladel geeft groen licht voor reconstructie

Geschreven door 28 maart 2024No Comments

’s-Hertogenbosch, 28 maart 2024

De gemeenteraad van Bladel is afgelopen donderdag 21 maart 2024 akkoord gegaan met het voorkeursalternatief voor de reconstructie van de N284. Een extra financiële bijdrage van € 2.295.000 maakt de reconstructie mogelijk. De fietstunnel aan de Lange Trekken blijft definitief buiten de plannen. Deze fietstunnel is met 10 miljoen euro toch te duur. Bovendien is niet voldoende aangetoond dat de tunnel zou bijdragen aan een betere doorstroming.  

Planning reconstructie

De komende periode gaan provincie, gemeenten en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV het ontwerp definitief maken. Hierbij worden ook omwonenden en andere belanghebbenden betrokken. Daarna starten de ruimtelijke procedures. Deze processen vragen tijd en aandacht. Zeker omdat het voorkeursalternatief alleen kan worden uitgevoerd als het binnen de stikstofnormen past. De uitvoering van de reconstructie kan daarom nog een paar jaar op zich laten wachten.

 Planning groot onderhoud

De provincie kan echter geen jaren wachten met het groot onderhoud aan de weg. De technische staat van de weg verslechtert en de verkeersveiligheid komt in het geding. Ook neemt de geluidsoverlast steeds verder toe. Daarom start de provincie het groot onderhoud alvast op. De aanbesteding voor het vinden van een aannemer loopt inmiddels. Het is mogelijk dat u in de omgeving van de N284 aannemers ziet rondlopen of dat ze u een vraag stellen. Zij verkennen de omgeving van de N284, zodat zij een goed plan van aanpak kunnen maken voor de werkzaamheden. De aanbesteding loopt tot de zomer. De provincie hoopt in het najaar van 2024 met het onderhoud te starten.